Spørg os om Turtle Time

Når vi rejser rundt får vi ofte spørgsmål om Turtle, om vores livsstil og om hvorfor vi har valgt at gøre som vi gør. Alt fra praktiske spørgsmål til store emner, som ofte udvikler sig til lange spændende samtaler.

Da mange af jer finder frem til os online, vil vi gerne give jer samme mulighed for at spørge os om stort og småt.

Så har du et spørgsmål til os, så stil det til os i kommentarfeltet herunder:
Så kan andre også læse med, se jeres spørgsmål og vores svar og blive klogere. Læs evt. også de engelske spørgsmål og svar.

Vi glæder os til at høre fra jer!

2 Replies to “Spørg os om Turtle Time”

 1. Kan man virkelig godt bo i en autocamper i Danmark?
  Fysisk er det ikke et problem, det er mere det med reglerne, jeg tænker på.
  Er det ikke lovpligtigt at have en folkeregister-adresse? Og er det ikke svært, når man bor i en autocamper?
  Jeg har længe haft kig på vanlife, som det hedder, men der er sgu ikke meget info omkring det.

  1. Hej Liselotte. Først, tak for dit spørgsmål. Fedt at du også kigger på vanlife 🙂

   Folkeregister-reglerne kan virke lidt indviklede i sig selv og derudover er der først og fremmest det at sige om at bo i en bil at: Du ryger imellem en masse “stole” og kasser hvis du, som os, gerne vil følge alle regler. Du vil ofte opleve at være i en gråzone, hvor medarbejderne hos myndigheder, banker og forsikringsselskaber osv. ikke ved hvordan de skal håndtere det at du ikke har en adresse.

   For det er ikke lovpligtigt at have en folkeregisteradresse i Danmark selvom du opholder dig og bor i Danmark året rundt, MEN det er i praksis ualmindeligt besværligt og risikabelt i hverdagen at undvære en folkeregisteradresse. Vores egne oplevelser efter det første år i Danmark uden folkeregisteradresse var, at ALT fra oprettelse af bankkonto og forsikringer til sygesikring og udbetaling af evt. sociale ydelser (vi har ikke modtaget sociale ydelser, men har fået fortalt at det er sådan) og fx. ansøgning om visum til andre lande er baseret på systemer og procedurer hvor de ansatte rent formelt SKAL have en adresse på oprettelsesdagen for at kunne ‘godkende’ os. Flere fortalte at de faktisk var ligeglade med om vi droppede vores adresse næste dag. Det er altså oftest rent formelt at en folkeregisteradresse er påkrævet, så hvis du har bank, forsikring osv. kan du sådan set godt droppe din folkeregisteradresse – du kommer blot i problemer hvis noget skal ændres/oprettes senere hen.

   Hos Folkeregisteret har de en kategori der hedder “uden fast adresse”. Det var den kategori vi var registeret i. Men efter et år med det deraf følgende bureaukrati (det kan du læse om på vores blog) ringede vi til en borgerrådgiver i vores forhenværende kommune, og hun anbefalede os at få folkeregisteradresse hos vores forældre, da vi både har ejendele dér (et par flyttekasser på loftet) og overnatter der med jævne mellemrum (når vi er på besøg). Borgerrådgiveren sagde det samme: “I passer ikke ind i kasserne med jeres vanlife-livsstil, og så længe I ikke misbruger systemerne er der ingen der vil se noget forkert i det”.

   Så siden juni i år, har vi igen haft en folkeregisteradresse. Men faktisk er det lidt imod vores principper, for vi vil helst bare følge reglerne til punkt og prikke. Det kan bare ikke lade sig gøre med denne livsstil (indtil videre).

   Man kunne godt argumentere for at regler og systemer burde tilpasses så man kan leve sit liv som man vil (fx på landevejen), men der tror jeg at vi er for få til at det kan betale sig. Der skal også være proportioner i tingene 😉

   Jeg håber det var svar på dit spørgsmål. Skriv endelig hvis du har yderligere du vil vide 🙂

   Held og lykke med det hele…
   De bedste hilsner Morten (og Mette og Turtle)

Har du en kommentar?