Aalborg-par er vendt hjem til det Nordjyske (Artikel fra aalborgnu.dk)

Læsetid: ca. 5 min.

Morten og Mette er vendt hjem til Danmark for en stund.

Mette og Morten har siden juni 2017 rejst, boet og arbejdet rundt omkring i Europa i deres rullende hjem, campervanen “Turtle”. Nu er de hjemme i Aalborg for at holde foredrag, besøge venner og familie og for at tjene penge til deres næste rejse. Men det betyder ikke, at eventyrene er sat på standby, for parret bor stadig i deres bil, og her i Nordjylland venter de små eventyr lige uden for døren.

Aalborg-parret er taget på eventyr i Nordjylland, der gemmer på mange gode eventyr.

En stolt Turtle fyldt med tyl

Sidst vi sendte et rejsebrev hjem til jer, var vi stadig på eventyr i Italien. I dag er vi tilbage i Danmark for en stund – nærmere betegnet i Nordjylland.

Ikke fordi vi har givet op eller er færdige med at rejse rundt i Europa i vores campervan, men hovedsageligt for at besøge familie og venner. For det er klart, der er mange herhjemme vi savner, mens vi rejser rundt, og hvor er det dejligt at være hjemme og se dem alle igen!

Faktisk vidste vi, helt tilbage fra før vi kørte afsted ud over Danmarks grænser i december, at vi ville være hjemme igen til sommer. For vi (og ikke mindst Turtle) havde fået en invitation til en fest, vi bare MÅTTE med til.

Nemlig et bryllup med Turtle som æresgæst i det helt specielle hverv som bryllupsbil! Så selvfølgelig var vi hjemme til det – og havde alle tre en fantastisk dag som hhv. bryllupsbil og -chauffører.

Her ses Turtle pyntet op til bryllupsfest.

Glemte skildpaddetempoet i Italien

I takt med at datoen nærmede sig vores hjemrejse, kom der flere og flere planer til for vores tid hjemme i Danmark. Først blev vi hyret til et foredrag i Tønder, dernæst blev der planlagt en undervisningsweekend for Mette, og så blev vi hyret til de nordjyske bibliotekers projekt ‘Kulturkaravanen’, hvor vi skal afholde en hel række oplæg som indledning til samtalesaloner med fokus på det gode liv og på at træffe aktive valg i hverdagen.

Dernæst blev vi hyret ind til en række foredrag ved aftenskoler, seniorhøjskoler og en familieklub, blev inviteret til endnu et bryllup – i Sverige, fik begge et sommerferiejob og blev inviteret til Mettes nevøs barnedåb, til polterabend osv.

Og når vi nu alligevel skulle rundt til de fleste af de nordjyske kommuner med Kulturkaravanen, kom vi på den idé, at vi kunne udvide til at køre rundt i ALLE de nordjyske kommuner og ta’ på hverdagseventyr og så rapportere det hjem til Radio Nordjyske et par gange om ugen.

Men ikke nok med det.. Når vi nu var i gang, ku’ det også være meget sjovt at tage hjem og overraske vennerne i kollektivet til Karneval i Aalborg, som alligevel var dagen før Mettes nevøs barnedåb – OG pludselig ringede Aftenshowet og spurgte, om vi ville komme forbi København og være med i showet(!)

Parret nåede også en tur i Aftenshowet på DR1.

Behøver vi sige, at vi faktisk fik lavet LIDT for mange planer efter vores hjemkomst til Danmark?

Det var ikke noget vi tænkte over, før vi stod midt i det, for planerne var kommet til løbende, og det hele var jo noget, vi begge gerne ville, men det endte faktisk med, at vi – helt ulig den måde, vi ellers helst rejser på – strøg afsted fra det ene til det andet til det tredje og følte os helt småstressede. Vi havde slet ikke tid til at have ro på og tage rundt og besøge familie og venner, som vi egentlig gerne ville, efter vi var kommet hjem til Danmark efter et halvt år i udlandet. Så det har vi forhåbentlig lært lidt af til næste gang..

Nordjyske hverdagseventyr

Bare fordi vi er hjemme i Nordjylland, så er eventyret jo ikke slut. Vi bor stadig i Turtle, som er vores eneste hjem, og rejser også fortsat rundt og oplever verden – lige i øjeblikket bare mere lokalt end det sidste halve års tid har budt på.

Det har været fedt at være i Tyskland, Østrig, Italien, Schweiz og Liechtenstein, men det er OGSÅ super fedt at være i Danmark! Det var vildt at opleve hvordan temperaturen bare steg, jo længere vi kørte nordpå, og hvor er det en fantastisk sommer, vi har herhjemme i år! Så er der vist ikke mange steder på jorden, der er bedre at være end i Nordjylland. Derfor valgte vi som sagt også, at bruge noget af vores forsommer og efterår på at besøge alle de 11 nordjyske kommuner og tage på hverdagseventyr her i landsdelen.

Her er Turtle parkeret ved den skønne Poulstrup Sø.

De seneste 4 uger har vi kørt rundt i Aalborg, Frederikshavn, Jammerbugt og Brønderslev Kommune, og for bare at nævne et par eksempler på de hverdagseventyr, vi har oplevet her, vil vi nævne: et par dage ved Poulstrup Sø, som er en fantastisk idyllisk oase med et rigt dyreliv og masser af vandre- og MTB-ruter kun 10 km fra Aalborg, Knivholt Hovedgård ved Frederikshavn, der bød på et overraskende antal aktiviteter, den vildeste solnedgang over Vesterhavet ved Lille Norge nord for Saltum og jordbær (selvplukkede selvfølgelig) med fløde og sukker indtaget på p-pladsen foran Jerslev Marked.

Sommerlejr

Som sagt skal noget af sommeren nu bruges på at arbejde og tjene nogle penge til kommende rejser. En stor del af vores indtægter denne sommer kommer fra foredrag, og det er dejligt at opleve, at vi allerede efter et år på vejene har været i stand til at nå ud til folk og skabe nysgerrighed og interesse i at booke os til at komme og fortælle om vores valg og vores oplevelser. Det er jo noget af det, vi drømmer om: at kunne leve af at rejse og inspirere folk, og allerede nu ser det ud til, at dette ønske faktisk vil kunne blive indfriet med tiden.

Mange interesserede kiggede forbi Turtle efter foredraget.

Dog har vi også søgt nogle andre jobs denne sommer for at være sikre på, at det hele kommer til at hænge sammen økonomisk, og her har vi været så heldige (eller dygtige), at vi begge har fået job på en sommerlejr i Vestjylland. Morten som medhjælper i første halvdel af juli og Mette som lejrleder i sidste halvdel af juli. Det betyder, at vi også får mulighed for at få nogle oplevelser på egen hånd og noget alenetid – hvilket er meget tiltrængt efterhånden.

I løbet af det sidste halve år har vi mere eller mindre været sammen hele tiden og på meget lidt plads. Det har stillet store krav til vores tålmodighed, og det har en hel del gange ført til konflikter både at være hinandens venner, partnere, kollegaer og bo på bare fire rullende kvadratmeter. Det er virkelig en stor test af parforholdet, og det er helt sikkert den største udfordring, vi har i øjeblikket.

Den er endnu ikke løst, men vi er opmærksomme på problemet og snakker en del om, hvad vi kan gøre anderledes, for at vi begge bedst muligt kan få plads til at være os selv og hvordan vi håndterer uenigheder mere hensigtsmæssigt, end vi gør lige i øjeblikket. Forhåbentlig finder vi en mere langtidsholdbar løsning i løbet af sommeren, så vores indbyrdes relation igen kan blomstre i stedet for at nedbrydes i de nuværende rammer.

Så ja, indtil videre bor vi fortsat i vores bil, Turtle, vores eneste hjem og bolig, også herhjemme i Danmark, så kom endelig hen og hils på os, hvis I ser os holde i Strandparken i Nørresundby (et af vores favoritsteder for tiden), ved fjordkonen i Nibe eller ved Træskohuset i Klim – eller et helt fjerde sted her i Nordjylland eller det øvrige Danmark.

Turtle ved Træskohuset i Klim.

Fortsat god sommer!

Svedige hilsner fra Mette, Morten og Turtle.

Dette blogindlæg er oprindeligt skrevet som et rejsebrev hjem til avisen og onlinemediet Aalborg:nu.

Har du en kommentar?